یکی از مهم ترین مواد غذایی که در دنیا کاربردهای گسترده ای در صنایع مواد غذایی و همچنین استفاده عمومی دارد، قند می باشد. قند همچون شکر قابل تولید به وسیله نیشکر و چغندر قند می باشد و بیشتر مواد تشکیل دهنده آن ساکارز می باشد. بازرگانی و پخش قند خاورمیانه با استفاده از مدرن ترین تجهیزات روز دنیا به وسیله انجام فرآیند هایی اقدام به تولید قند و شکر می نماید و بر همین اساس این شرکت یکی از بزرگترین شرکت ها در زمینه تولید و بازرگانی این ماده غذایی در ایران محسوب می شود.
به طور کلی ساکارز در مدل های مختلفی از جمله حبه یا مکعبی، کله، قالب پودری و دانه شکر تولید می شود که هریک از آن ها کاربردهای مختلفی دارد. لازم به ذکر است فرایند تغییر شکل این ماده غذایی تنها با استفاده از تجهیزات کارخانه ای قابل انجام می باشد. در بازرگانی و پخش قند خاورمیانه از قند استحصالی از چغندر قند می توان اقدام به تولید قند در اشکال مختلف نمود.
قند یکی از پر استفاده ترین ماده غذایی در زندگی امروزی محسوب می شود که از طریق انجام فرایند های صنعتی بر روی نیشکر یا چغندر قند قابل تولید می باشد. عموم استفاده از قند در اشکال حبه ای یا مکعبی است که علاوه بر کاربردهای خانگی در صنایع غذایی از آن استفاده می شود، به همین دلیل این فراوره غذایی را می توان یک محصول استراتژیک در دنیا قلمداد کرد. از قند عموما برای شیرین کردن انواع نوشیدنی ها همچون چای استفاده می شود.
پس از برداشت چغندرقند از مزارع، میزان درصد قند موجود در آن ها بررسی می شود و پس از جداسازی آن ها از یکدیگر، اقدام به ذخیره سازی آن ها برای ورود به مراحل تولید قند و شکر می نمایند. هنگام ورود چغندر در کارخانه تولید قند و شکر ابتدا می بایست به طور کامل شستشو داده شده و ضایعات و آلودگی های سطحی از بین برود، سپس چغندر ها توسط دستگاهی مخصوص ریز و به اصطلاح خلالی شده و بعد از آن در ترکیب با آب فرآیند استخراج قند از آن ها که به صورت شربت است شروع می شود. در این مرحله تفاله های به جا مانده از این ترکیب از شربت جدا شده که به تفاله فشنگی معروف می باشد، این تفاله ها یکی از بهترین مواد غذایی برای دام ها هستند.
شربت به دست آمده بر اساس نیاز وارد مراحل دیگری می شود که به تولید حبه قند و یا قند کله می انجامد. در ادامه در خصوص فرایند این دو فرم از قند توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
قند در بازرگانی و پخش قند خاورمیانه به صورت قند حبه و قند کله قابل تولید می باشد که در ادامه در خصوص روند تولید این دو محصول توضیحاتی ارائه خواهیم داد:
مراحل تولید قند به شکل حبه:
به طور کلی برای تولید قند می بایست از شکر با کیفیت بالا استفاده کرد، در مرحله اول پس از تولید شکر با حل کردن آن در آب شربتی غلیظ به وجود می آورند که با نام کلروس I شناخته می شود. این شربت دارای رنگ تیره تری نسبت به قند مورد نیاز می باشد و به طور کلی قند نسبت به شکر سفید تر و شفاف تر می باشد. برای روشن تر کردن رنگ شربت می توان از دو روش استفاده از ترکیب ذغال اکتیو با خاک فیل و یا بهره گیری از رتگبر زرین استفاده نمود که در هر کارخانه ای بر اساس شرایط از یکی از این دو روش استفاده می شود.
با عبور شربت از این مواد نوبت به انجام جداسازی ذغال از شربت می رسد که با استفاده از صافی های خاص با قرارگیری شربت تحت فشار قابل انجام می باشد. پس از انجام این مرحله شربت به دست آمده شفاف و بدون هرگونه ناخالصی می باشد، سپس نوبت به فرایند پخت قند می باشد. مدت زمان پخت قند و فرایند جداسازی بلورها نسبت به تولید شکر کمتر می باشد، بعد از فرایند پخت ماده بدست آمده در دستگاه رفریژرانت به منظور کریستالی شدن دانه قرار و سپس به داخل دستگاه سانتریفیوژ به منظور حذف تفاله ها و ناخالصی ها قرار خواهد گرفت. ماده به جا مانده در این فرایند همچون شکر سفید است اما برای تولید حبه قند در دستگاه پرس قرار می گیرد تا مکعب هایی با ابعاد 1 در 1 تولید شود. همچنین پس از انجام این فرایند حبه ها درون دستگاه خشک کن با دمایی بین 70 تا 75 سانتی گراد قرار گرفته تا آماده بسته بندی و عرضه شوند.
در فرایند تولید کله قند ابتدا ترکیب شکر و آب وارد دستگاه ملاکسور می شود که خروجی حاصل از آن شربت غلیظی می باشد. سپس مرحله کاهش دمای پخت یا روش رفریژرانت بر روی شربت اعمال می شود و شربت وارد قالب های مخصوص خواهد شد. قالب های ذکر شده در این مرحله وارد دستگاهی به نام گرم خانه می شوند و به مدت زمان 3 تا 4 ساعت در محیط گرم به منظور ایجاد کریستال قند باقی می مانند، دمای این محیط در حدود 20 تا 35 درجه می باشد. در این محیط به وسیله کارگران فرایندهایی به منظور خارج کردن هوا از داخل قالب برای عدم ایجاد حفره در کله قند و همچنین ترکیب شدن صحیح کریستال ها با یکدیگر انجام می شود که به کارد زدن معروف است.
در مرحله بعد نوبت به هم زدن مواد داخل قالب و پس از آن ایجاد ضربه به قالب ها فرا می رسد، این کار به دلیل جمع شدن کریستال ها در نوک قالب به مظنور محکم تر شدن آن می باشد. بلافاصله پس از در آمدن از گرم خانه قالب ها وارد محیطی با دمای 17 تا 20 درجه سانتی گراد شده و حدود 4 ساعت در این محیط باقی می مانند تا فرایند کریستالیزاسیون مجدد صورت گیرد. پساب و اضافات مراحل با انجام ایجاد خراش بر روی قند پخته شده به قسمت انتهای کله قند رفته و با انجام فرایند سانتریفیوژ این مواد از کله قند به طور کامل جدا خواهند شد (با ایجاد سوراخ در مرکز کله قند)، این مرحله در حدود 20 دقیقه به طور می انجامد. پس از اتمام مراحل فوق قند در دستگاه خشک کن قرار گرفته و سپس آماده بسته بندی و عرضه به بازار می شود.
ضرورت کارخانجات تولید قند و شکر با توجه به میزان بالای مصرف و کاربردهای آن در سطح جهانی عامل مهمی است که تولید این ماده غذایی از اهمیت بالایی برخوردار باشد. بر همین اساس شرکت قند و شکر دزفول به عنوان یکی از برترین شرکت های تولید این محصول غذایی امروزه با توانایی تولید حجم بالایی از قند و شکر برای مصارف داخلی و همچنین صادرات آن به خارج از کشور یکی از بزرگترین کارخانجات در ایران محسوب می شود.
بازرگانی و پخش قند خاورمیانه با ظرفیت تولید روزانه 5000 تن شکر یکی از بهترین شرکت ها برای خرید شکر بدون واسطه، قند و محصولات جانبی نظیر تفاله فشنگی، ملاس شکر و... به وسیله چغندر قند در ایران قلمداد می شود. جهت خرید قند و شکر عمده و بدون واسطه می توانید با کارشناسان ما در بازرگانی و پخش قند خاورمیانه در ارتباط باشید.